28.11.2013

ЄвроМайдан у Празі та моя думка щодо євроінтеграції України


Сьогодні повернувся з ЄвроМайдану в Празі. Людей було небагато. Там декілька разів закликали кого-небудь, щоб щось сказали народу. Я підійшов до одного з ведучих, представився служителем євангельської церкви в Чехії і сказав, що хочу висловити свою думку с духовного боку щодо євроінтеграції України. Той хлопчина відповів, що це погано, що євангельська церква. Тобто якимось “верхівкам” це не сподобається. Так мені слова і не дали. Давали тільки якимось визначним людям. І чого тоді закликали кого-небудь щось сказати? Для фарсу? Політична гра мабуть. Вони та Господь це точно знають.

Чоловік Юлії Тимошенко читає з листка свою промову


Тому пишу тут свою думку, яку хотів сказати всім на ЄвроМайдані у Празі 28 листопаду 2013.


Слава Богові за Україну. Віруючих в Україні дуже багато. Але в Європі із цим є велика криза. Тому я вірю, що євроінтеграція України до Європи сприяє благословенню багатьох народів. Спитаєте як? Так це ж зрозуміло! Люди будуть розповсюджувати свої християнські цінності серед атеїстичних країн. Колись місіонери з Європи принесли християнство до наших країн. Тепер є час відплатити добром. Україна може врятувати Європу від гріха та загуби за допомогою проповіді Євангелія. Дуже скоро може відбутися те, про що сказав Хадсон Тайлор сто років тому. Він передбачав, коли бачив лібералізацію заходу, що десь через століття місіонери почнуть їхати сюди зі сходу. З нього сміялися. Але ми вже бачимо, як це почало відбуватися. В одній Чехії є вже понад десяток місіонерів з України та інших країн СНД. Тільки уявіть собі що може бути відбутися після відкриття мереж для нашого народу!




Звичайно, може бути і навпаки. Замість того, щоб бути доброю закваскою християнських цінностей в Європі, ми можемо забути та відвернутися від Бога, як це зробили наприклад чехи. Чехія зараз найбільш атеїстична країна. Але колись моравські браття були першими місіонерами з Європи по всьому світу. Тому з іншого боку це дуже велика відповідальність українців втримати свої християнські цінності та передати європейським націям.

Хай допоможе у цьому Господь!

Комментариев нет:

Отправить комментарий